SKŁADNIKI:
- Jedna duża podwójna pierś.
2 czerwone cebule
6-8 ogórków kiszonych
puszka kukurydzy
kapusta pekińska
żółty ser - keczup
majonez
sos czosnkowy >>przepis<< - przyprawa gyros
olej (użyłam kujawskiego z pomidorami, czosnkiem i bazylią)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso kroimy w kostkę lub paski, wrzucamy do miski, polewamy olejem oraz posypujemy 3-4 łyżkami przyprawy gyros, mieszamy dokładnie i odstawiamy mięso na kilka godz do lodówki. Następnie usmażyć na patelni. Kapustę pokroić, cebule i ogórki pokroić, ser zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
W salaterce układamy wszystko warstwowo.
pierś
cebula
ogórek kiszony
kukurydza
sos czosnkowy
kapusta
keczup
majonez
Mięso kroimy w kostkę lub paski, wrzucamy do miski, polewamy olejem oraz posypujemy 3-4 łyżkami przyprawy gyros, mieszamy dokładnie i odstawiamy mięso na kilka godz do lodówki. Następnie usmażyć na patelni. Kapustę pokroić, cebule i ogórki pokroić, ser zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
W salaterce układamy wszystko warstwowo.
pierś
cebula
ogórek kiszony
kukurydza
sos czosnkowy
kapusta
keczup
majonez
żółty ser
Wstawić do lodówki na min. godzinę.
Wstawić do lodówki na min. godzinę.
SMACZNEGO!
uwielbiam tą sałatkę ;)) ja zamiast kapusty daję ryż;)
OdpowiedzUsuńnastępnym razem wykorzystam ryż bo mnie to zaciekawiło :D
UsuńOjjjj uwielbiam ją ! :)
OdpowiedzUsuń