SKŁADNIKI:
30 dag orzechów zmielonych
12 jajek
1 szklanka cukru
3 łyżki czubate bułki tartej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Białka ubić z cukrem na sztywno, dodajmy żółtka. Mieszamy. Dodać do masy bułkę , orzechy , proszek do pieczenia . Piec w 180 stopniach około 30 minut . I tyle, prawda że prosto i szybko :D
SMACZNEGO!
super! bez mąki, za to orzechowe. mniam!
OdpowiedzUsuńnaprawdę bardzo polecam :)
Usuńuwielbiam tego typu ciasta !
OdpowiedzUsuńCiasto na zdjęciu że jest bardzo ciężkie , ale w rzeczywistości jest bardzo lekkie jak na biszkopt przystało
OdpowiedzUsuńBardzo fajny i prosty przepis :-)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie, ale bułka tarta ma gluten! Pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuń