czwartek, 14 listopada 2013

Ciasto orzechowe.

WSZĘDZIE ORZECHY !, dosłownie, wszędzie, mam ich nadmiar aż sama nie wiem co z nich robić, jesli macie jakieś pomysły śmiało pisać, napewno skorzystam. Trzeba się ich w jakiś smaczny sposób pozbyć :D a teraz przepis na cos smacznego,prostego i szybkiego.


SKŁADNIKI:
30 dag orzechów zmielonych
12 jajek
1 szklanka cukru
3 łyżki czubate bułki tartej
2 łyżeczki proszku do pieczenia


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Białka ubić z cukrem na sztywno, dodajmy żółtka. Mieszamy. Dodać do masy bułkę , orzechy , proszek do pieczenia . Piec w 180 stopniach około 30 minut . I tyle, prawda że prosto i szybko :D
SMACZNEGO!





6 komentarzy:

  1. super! bez mąki, za to orzechowe. mniam!

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam tego typu ciasta !

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciasto na zdjęciu że jest bardzo ciężkie , ale w rzeczywistości jest bardzo lekkie jak na biszkopt przystało

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo fajny i prosty przepis :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda pysznie, ale bułka tarta ma gluten! Pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń