Szklanka mleka, trochę bitej śmietany i gwarantuje niebo w ustach.
Przy robieniu brownie pamiętajmy jednak o wybraniu lepszej jakości czekolady.
SKŁADNIKI:
400g gorzkiej czekolady (70%)
320g masła
400g cukru pudru
8 jajka
160g mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
+mąka, tłuszcz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Piekarnik nagrzewamy do 180 . Czekoladę z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej ( ważne! gotująca się woda nie może dotykać miski z czekoladą). Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy powoli czekoladę, cały czas miksując na małych obrotach. Dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i powolutku mieszamy łopatką. Wlewamy do prostokątnej formy wysmarowana tłuszczem i obsypana mąką. Wstawiamy do piekarnika na ok. 25-30min..
SMACZNEGO!
KOCHAM CZEKOLADĘ, a brownie to dla mnie jak narkotyk ! POLECAM WSZYSTKIM CZEKOLADOŻERCOM !
OdpowiedzUsuńbrownie <3 pyszotka <3
OdpowiedzUsuń