Można podawać z małymi marchewkami lub innym dobrym warzywem na parze.
SKŁADNIKI:
250g. ciasta pół-francuskiego
pierś kurczaka
duża cebula
różyczka brokuł
30dag. sera ementaler
sól, pieprz
olej
szczypiorek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Brokuł kroimy na mniejsze różyczki po czym przygotować go na parze by zmiękł. Pierś kurczaka kroimy w kosteczkę i obsmażamy na patelni do miękkości. dodajemy pokrojona w kosteczkę cebulę i podsmażamy aż cebula się zeszkli. Solimy i pieprzymy do smaku. Do miseczki wrzucamy gotowe brokuły, mięso z cebula oraz starty na grubych oczkach ser. Mieszamy. Z ciasta wycinamy kwadraty na których po środku układamy farsz. Zawijamy w sakiewkę mocno ściskając u góry. Związać najlepiej szczypiorkiem. Kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego na 190°C piekarnika na ok. 20min.
SMACZNEGO!.
wygląda ciekawie. pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńWow, jakie pyszności i wyglądają rewelacyjnie!!
OdpowiedzUsuń