środa, 9 kwietnia 2014

Surówka z selera.

Zostawmy póki co desery, słodkości i inne pyszności w spokoju, przejdźmy do bardziej pożywnych, zdrowszych a zarazem smacznych rzeczy. W końcu juz niedługo wakacje i jakoś trzeba popracować nad sylwetka a wiadomo że 70% sukcesu idealnej figury to odpowiednia dieta (pamiętaj! aby wystrzegać się diet z internetu, diet cud, nie bierzemy się za to sami jeśli nie mamy pojęcia o odżywianiu, redukcja na własną rękę może skończyć się źle dla naszego zdrowia, a to ono jest najważniejsze) 
Na pierwszy odstrzał surówka z selera, niepozorne i niedoceniona 'porowata bulwa'jest źródłem zdrowia, urody i długowieczności. Kryje w środku dobro ożywcze i lecznicze.



SKŁADNIKI:
bulwa selera
1 jabłko

sok z połowy cytryny
150g. jogurtu naturalnego albo śmietany
sól, cukier


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Seler i jabłko obieramy, ścieramy na grubych oczkach na tarce. Skrapiamy sokiem z połowy cytryny. Dodajemy śmietanę lub jogurt naturalny. Doprawiamy sola i cukrem według uznania. Dobrze mieszamy. 
SMACZNEGO!








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz