SKŁADNIKI:
Rosół wołowy z warzywami ok 3l.
1kg. flaków wołowych
2 marchewki
1,5 pietruszki
1 seler
3 łyżki masła
3 łyżki mąki
gałka muszkatołowa
imbir
majeranek
ziele angielskie
listek laurowy
(+jesli ktoś chcesz może dodać garść kaszy manny lub kaszy jaglanej)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Rosół przelać przez sito by został sam bulion resztę wyrzucić lub wykorzystać do sałatki jarzynowej. Flaki zagotować, odcedzić i dodać do rosołu. Wrzucić listek i ziele. Gotować. Marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na grubej tarce. Dodać do bulionu i flaków. (teraz można dodać kasze manne lub kasze jaglaną) Gotować do miękkości. Zrobić zasmażkę z masła i mąki. Dodać do flaków. Doprawić gałką, zmielonym imbirem, majerankiem.
SMACZNEGO!
Przepraszam, ale kasza jaglana ma grać główne skrzypce w tej akcji :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńCześć :) super blog i niesamowite przepisy:) z przyjemnością będę ich próbowała:) zapraszam do mnie do obserwowania:) http://agaslodziak.blogspot.com/ :) pozdrawiam Agata:)
OdpowiedzUsuń55 yr old Graphic Designer Jilly Linnock, hailing from Saint-Paul enjoys watching movies like Benji and Kabaddi. Took a trip to Monastery of Batalha and Environs and drives a Ferrari 375-Plus Spider Competizione. przydatne strony
OdpowiedzUsuń